Ingrediënten:
2 avocado’s – 40 gram bloem – 4 eieren – 3 dl melk – 80 gram boter – zout,peper

Bereiding:
Schil de avocado’s en snij ze doormidden. Verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in brunoise. Smelt 30 gram boter in een pan en laat hierin de avocado op zacht vuur smelten. Houd ze warm. Smelt 40 gram boter in een pan, voeg de bloem toe en de melk en maak een béchamelsaus. Laat ze 10 minuten zachtjes koken. Breek de eieren, scheid de dooiers van de witten, klop de dooiers los en voeg deze, van het vuur af, bij de béchamelsaus. Geef er zout en peper bij. Voeg ook de avocadobrunoise toe. Klop de eiwitten zeer stijf en meng ze voorzichtig onder de rest. Beboter een soufflévorm en geef het mengsel hierin. Schuif de vorm in een oven van 160 graden C. en laat ze daar 30 minuten staan. Serveer dan meteen.