Aubergine uit de Languedoc


Ingrediënten:
2 aubergines - 100 gram borstspek - 4 tomaten - 1 ui - 1 teentje knoflook - 50 gram bloem - 60 gram boter - 1 blaadje laurier - tijmpoeder , peterselie

Bereiding:
Schil de ui en de knoflook en hak ze fijn. Was wat peterselie en hak ook deze fijn. Snij het spek in juliënne. Was de aubergines, haal er de steel af en snij ze in de lengte in plakken. Bestrooi deze met zout en laat ze een half uur uitlekken. Maak de tomaten concassée. Sauteer het spek uit in 50 gram boter. Haal het dan uit de pan en zweet in het vet de ui. Droog de aubergines af en sauteer ze in het vet. Beboter een ovenvaste schaal, leg op de bodem het blaadje laurier. Leg een laag aubergine op de bodem, daarop een laag tomaat, een paar juliënne spek, wat peterselie, knoflook en tijmpoeder, dan weer een laag aubergine enz. Snij de rest van de boter in vlokjes en leg deze bovenop. Schuif de schaal in een oven van 180 graden C. en laat ze daar 30 minuten.