Aubergine Craiova


Ingrediënten:
2 aubergines - 60 gram bloem - 2 dl olijfolie - 1 teentje knoflook - 1 citroen - tijm - laurier - nootmuskaat - gemberpoeder - zout, peper - azijn

Bereiding:
Was de aubergines en droog ze af. Haal er de steel af. Snij ze zonder te schillen in plakken van 1 cm dik. Strooi hier flink zout over en laat ze 10 minuten uitlekken. Spoel ze dan goed af onder de kraan en droog ze af met keukenpapier. Verwarm de olie in een pan. Doe de bloem op een bord en haal de schijven aubergine door de bloem. Schil de knoflook en geef hem bij de olie. Doe dan de schijven aubergine in de olie en laat ze in 3 minuten per kant bruin sauteren. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Strooi er peper over. Pers de citroen uit. Meng in een klein pannetje 4 eetlepels azijn met 2 eetlepels olie, het citroensap, wat tijm, laurier, nootmuskaat en gember. Kook dit gedurende 6 minuten op zeer zacht vuur. Leg de plakjes aubergine in een schaal, geef er de warme marinade over en laat in de koelkast afkoelen. Serveer koud.