Aspergeschotel met Parmezaanse kaas

zout
1 kg witte asperges
75 gr Parmezaanse kaas (stukje)
50 gr boter
(versgemalen) zwarte peper
lage ovenschaal ± 20 x 30 cm

Breng in een pan ruim water met zout aan de kook.
Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden, snijd de houtachtige uiteinden (2-3 cm) eraf en kook de asperges in het kokende water in ± 10 minuten beetgaar.
Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
Rasp de kaas.
Smelt de boter in een (steel)pan.
Laat de asperges in een vergiet uitlekken en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
Schenk de boter erover, zodat alle asperges ermee zijn bedekt.
Bestrooi ze met peper en kaas en laat de aspergeschotel in het midden van de oven in ± 20 minuten gaar en goudbruin worden.
Serveer deze schotel bij kalfsvlees of entrecote en krielaardappeltjes.