Ingrediënten:
1 kilo asperges - 1 dl yoghurt - 1 eetlepel paprikapoeder - 1 dl slagroom - 100 gram mie de pain - 80 gram boter - zout, peper
Bereiding:
Schil de asperges zorgvuldig, snij er de onderste stukjes af. Breng een pan met water een lepeltje suiker en zout aan de kook en kook de asperges hierin 20 minuten. Maak gedurende die tijd het mie de pain heel fijn. Smelt de boter in een pan, laat deze licht kleur krijgen, geef er het mie de pain bij en sauteer dit bruin onder voortdurend roeren. Bedek met de helft van het mie de pain de bodem van een ovenvaste schaal. Laat de asperges goed uitlekken en leg ze in de ovenvaste schaal. Klop yoghurt, slagroom en paprikapoeder, met wat zout goed door elkaar. Geef er flink wat peper bij en schenk dit mengsel over de asperges. Bedek het met de rest van het mie de pain. Schuif de schaal in een oven van 200 graden C. en laat de bovenkant bruin worden in 10 minuten.