Asperges met kaas uit Zwitserland

In de Rhône-vallei groeien naast vele andere groenten- en fruitsoorten prachtige asperges. Dit aspergerecept komt uit deze streek.

1 kg asperges
25 gr boter
100 gr geraspte kaas
zout, peper

Was de asperges en snijd de harde onderkanten eraf.
Zet de asperges rechtop in een hoge pan en kook ze 15 minuten in water met zout of tot ze gaar zijn.
Laat ze goed uitlekken en snijd ze in stukjes van ± 21/2 cm.
Beboter een ovenvaste schaal en leg er een laag asperges in.
Bestrooi met zout, peper, geraspte kaas en klontjes boter en herhaal dit.
De bovenste laag moet uit kaas bestaan.
Bespikkel met klontjes boter en zet het gerecht in een vrij warme oven (190°C) tot er belletjes op de kaas komen en het oppervlak lichtbruin wordt.
Serveer direct.
Gebruik geen al te pittige kaas, want dan overheerst deze de smaak van de asperges.