Aspergeparfait

200 gr groene asperges
3 gesplitste eieren
100 gr witte basterdsuiker
2 1/2 dl stijfgeklopte slagroom
4 met water omgespoelde eenpersoons ronde vormpjes

Kook de asperges in ruim water zonder zout in 6 minuten gaar.
Pureer ze en wrijf ze door fijne zeef.
Klop de eidooiers met 75 gr suiker in een kom op een pan met heet water tot een dik, romig mengsel.
Laat het van het vuur af al roerend afkoelen.
Klop de eiwitten met 25 gr suiker stijf.
Vermeng de aspergepuree en het dooiermengsel en spatel de eiwitten en de slagroom er voorzichtig door.
Schep het mengsel in de vormpjes en dek die met plasticfolie af.
Laat de aspergeparfaits 1 nacht in de diepvriezer opstijven.
Stort de parfaits en serveer ze met gekonfijte aspergepunten en bijvoorbeeld kletskopjes.

Gekonfijte aspergepunten
Kook 12 groene (of witte) aspergepunten 4 minuten in ruim water.
Los 500 gr suiker onder verwarmen op in 1 liter water.
Voeg de aspergepunten toe, breng de suikerstroop aan de kook en neem de pan daarna van het vuur.
Laat de asperges 24 uur in de suikerstroop liggen, zodat de suiker kan intrekken.
Laat de aspergepunten op een rooster uitlekken.