Asperge-Cashew wok

(2 personen)

11/2 theelepel maïsolie
500 gr groene asperges
2 fijngehakte bosuitjes
2 geperste teentjes knoflook
100 gr ongezouten cashewnoten

Voor de saus:
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel maïsmeel of maïzena
1 3/4 dl groentebouillon of water
1 eetlepel versgeraspte gemberwortel

Vermeng in een kommetje de sojasaus met het maïsmeel.
Voeg de rest van de sausingrediënten toe en zet het apart.
Verwijder de onderste (houtige) gedeeltes van de asperges en snijd de
stengels in schuine stukken van 5 cm.
Verhit de olie in een wok of wadjang en roerbak de asperges, de bosuitjes en de knoflook 4-5 minuten.
Voeg dan de saus toe en breng die al roerend aan de kook.
Zet het vuur uit, meng de cashewnoten door het gerecht en laat het 1 minuut staan om de noten warm te laten worden.
Serveer met noedels.