Ingrediënten:
8 kleine artisjokken – 3 citroenen – 3 dl droge witte wijn – 1 dl olijfolie – 2 dl water- 2 theelepels koriander – tijm – laurier -gedroogde venkel – zout, peper
Bereiding:
Maak de artisjokken schoon, snij de steel eraf, schil de bodem, snij de harde delen van de blaadjes en snij ze middendoor. Verwijder het hooi en wrijf ze in met 1/2 citroen. Haal met een sambaltrekker de gele schil van de citroen, neem niet het wit mee en maak het fijn. Doe de schil met de wijn, het water en het sap van twee citroenen in een pannetje. Voeg er olie, de koriander, wat tijm, laurier en peper bij en wat venkel. Strooi er zout over en breng het mengsel aan de kook. Wanneer het kookt, voegen we de artisjokken toe en laten ze 30 minuten zachtjes koken. Giet ze af, leg ze in een kom, reduceer het vocht tot de helft, passeer het door een zeef en schenk het over de artisjokken. Laat deze afkoelen en serveer ze zeer koud.