Artisjokken Méridionale


Ingrediënten:
8 kleine artisjokken - 2 uien - 3 eetlepels olijfolie - 3 wortelen - 1 dl droge witte wijn - 2 handjes zuring - 1 bouquet garni - 2 kroppen sla - 1 citroen - zout, peper

Bereiding:
Schil de uien en snij ze in juliënne. Doe hetzelfde met de wortelen. Was de sla en de zuring en hak van beide de bladeren grof. Was de artisjokken, snij de uiteinden van de bladeren weg en haal zorgvuldig het hooi eruit. Pers de citroen uit. Doe het citroensap in een pan met water en leg hierin de artisjokken. Doe 3 eetlepels olie in een pannetje, voeg ui en wortel toe, ook het bouquet garni, zout en peper en laat het zachtjes gedurende 5 minuten smoren. Zet de artisjokken op het mengsel, geef daar sla en zuring over en laat 10 minuten smoren. Geef er dan de wijn bij, zet het deksel op de pan en laat een uur zachtjes koken. Controleer af en toe of er vocht bijgevoegd moet worden en geef zonodig een beetje warm water erbij. Zet de artisjokken op een voorverwarmde schaal, geef er het groentenmengsel in en schenk er het vocht over. Serveer meteen.