Appel-peren chutney

appel-peer-chutneyIngrediëten:
400 gr Elstar appels
400 gr Conference peren
150 gr abrikozenmoes
150 gr suiker
100 ml appelazijn
1 el mosterdzaad
1 tl kaneel
1 tl kruidnagel
gember stukje van 10 cm, geperst
1 tl anijszaad
3 stuks steranijs

Bereiding:
Schil de appels en de peren.
Snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen.

Snij je appels en peren in blokjes en besprenkel met appelazijn.
Strooi er vervolgens de suiker over, doe de abrikozenmoes erbij en schep alles om.
Schil de gember en knijp hem uit in de knoflookpers of snij heel erg fijn of gebruik een rasp.
Doe het appel/peer mengsel met de azijn en de suiker in een pan met een dikke bodem.
Voeg hieraan je specerijen, het mosterdzaad en de gember toe.
Breng het geheel vervolgens aan de kook. Hoe lang het duurt is een beetje afhankelijk van de rijpheid van je fruit.
Ik heb alles ongeveer 40 minuten laten pruttelen.
De appels blijven overigens vrij heel.

Abrikozenmoes kan je maken van gedroogde abrikozen die geweekt zijn en daarna gepureerd in een blender.