Antilliaanse pasteitjes

antiliaanse-pasteitjes(25 stuks)

1 ui
25 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
3 eetlepels olie
500 gr rundergehakt
1/2 zakje rozijnen (± 200 gr)
1/2 zakje krenten (± 200 gr)
1 bosje fijngesneden selderij
aromatpoeder
zwarte peper

Snipper de ui fijn.
Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie en bak het rundergehakt rul.
Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze al omscheppend ± 5 minuten mee.
Voeg de krenten en de rozijnen toe en laat ze in het bakvocht wellen.
Voeg de selderij, aromat en versgemalen peper toe en bak dit mengsel nog 5 minuten mee.
Laat het gehaktmengsel in het met keukenpapier beklede vergiet uitlekken.
Verdeel de vulling over het middeen van de plakjes bladerdeeg en vouw de 4 punten naar binnen, zodat er vierkantjes ontstaan.
Bak de pasteitjes in het midden van de oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.

Facebooktwitterpinteresttumblr