Andalusische Zalm


Ingrediënten:
4 moten zalm
100 gram rijst
100 gram rozijnen
1 groene paprika
2 tomaten
1 krop sla
1,5 dl mayonaise
zout, peper
tomatenketchup

Bereiding:
Laat de rozijnen wellen in lauw water. Kook de zalm als in Mousse van Zalm. Kook de rijst gaar en laat hem afkoelen.
Maak de mayonaise. Voeg er twee eetlepels tomatenketchup aan toe. Was en droog de sla. Maak
de paprika schoon en snij ze in juliënne. Was de tomaten en snij ze
in plakjes. Laat de moten zalm uitlekken, haal er het vel af en de graten
uit zonder de moten stuk te maken. Leg blaadjes sla op een serveerschaal.
Leg hierop een bodempje van rijst. Daarop de moten zalm, waar overheen
stukjes paprika komen en rozijnen. De tomaat komt langs de rand. Geef de
saus er apart bij.