Amerikaanse Lamskoteletten


Ingrediënten:
4 lamskoteletten - 12 kleine borrelworstjes - 6 dunne lapjes bacon - 40 gram boter- 4 eetlepels olie - 4 lamsniertjes - 4 kleine tomaatjes - 1 doosje sterkers - zout, peper


Voor de saus:
500 gram tomaten - 2 eetlepels olie - 1 teentje knoflook , peterselie

Bereiding:
Maak de saus. Maak de tomaten concassée. Verhit de olie in een pan en voeg er de tomaat bij. Laat ze op zacht vuur sauteren. Schil de knoflook en was wat peterselie. Hak beide fijn en voeg ze bij de tomaten. Laat 25 minuten zachtjes koken. Was de kleine tomaatjes, snij ze middendoor, bestrooi ze met zout en laat ze uitlekken. Snij de niertjes doormidden en haal het vlies weg en het middelste deel van de niertjes. Droog de halve tomaatjes en wrijf ze licht in met olie. Geef zout en peper over de koteletten en bestrijk ook deze met olie. Doe hetzelfde met de niertjes. Laat alles snel bakken onder de grill. Verwarm ondertussen in een pannetje met water de worstjes. Laat ze niet koken. Snij de plakjes bacon in de lengte doormidden, giet de worstjes af en rol ze in de halve plakjes bacon. Steek ze vast met een borrelprikker. Smelt de boter in een pan en sauteer hierin de worstjes met bacon. Maak de sterkers schoon en maak er vier boeketjes van. Leg op elk bord een kotelet, een niertje, twee halve tomaatjes en drie worstjes. Leg er een toefje sterkers bij.