Ingrediënten:
750 gram aardappelen – 3 eieren – 50 gram geschaafde amandelen – bloem – paneermeel – nootmuskaat – 50 gram boter – zout, peper – 1 eetlepel truffelschillen

Bereiding:
Schil de aardappelen, was ze, snij ze in vieren, zet ze op met weinig koud water en zout, breng het aan de kook en kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Hak ondertussen een flinke eetlepel amandelen fijn, evenals de truffelschil. Als de aardappels gaar zijn maken we er puree van. Voeg de boter bij de puree, wat peper en nootmuskaat en laat de puree op het vuur wat indrogen onder voortdurend roeren met de houten lepel. Laat daarna de puree een beetje afkoelen. Breek 2 eieren, bewaar de witten en
voeg een eidooier bij de puree, roer hem erdoor, dan een volgende eidooier. Voeg de truffelschil en gehakte amandelen toe. Meng goed om een homogene massa te verkrijgen en laat verder afkoelen. Breek het laatste ei in een bord, voeg de twee witten erbij en een beetje olie en wat water en klop ze goed los. Doe in een ander bord de rest van de amandelen gemengd met een gelijke hoeveelheid paneermeel. Strooi wat bloem op tafel, maak hierin balletjes van de puree, rol de eerst door het ei en dan door het paneermeel met amandelen. Vlak voor het gebruik sauteren we de aardappels in een friteuse van 175 graden mooi bruin.