Aardappel- knolseldergratin

Voor 4 personen:

400 gram knolselder van 1 kleine knolselder, geschild, gehalveerd en daarna met een mes in hele dunne plakjes snijden (als het kan 3 mm)
400 gram geschilde in schijfjes gesneden aardappelen
2 in dunne plakjes gesneden knoflookteentje
2 theelepel tijm (vers of uit een potje)
1 theelepel mosterd
200 milliliter room
125 milliliter halfvolle melk
Verse peper van de molen en zout
boter (om de ovenschaal in te boteren)
1 Qbag (als u met de Qbag werkt anders 1 ovenschaal)

Neem een grote ovenschaal of een Qbag. Als u de ovenschaal gebruikt: boter deze in, en voeg de knolselderij, aardappelen, knoflook en de tijm toe. Kruid dit met peper en zout. Als u de Qbag gebruikt: Doe bovenstaande ingrediënten in de Qbag.
Neem een andere schaal en klop de room, melk en de mosterd met een garde goed door elkaar.

Voeg de room, melk en mosterd aan de ovenschaal of de Qbag toe.
Zet de ovenschaal in een op 200 graden voorverwarmde oven en bak hierin de knolselderijgratin voor 35 minuten. Als u de Qbag gebruikt zet u deze ook in de oven voor 35 minuten of op de BBQ. (denk eraan dat u bij de Qbag niet hoger gaat dan 225 graden als u de BBQ gebruikt).