Lamsbiefstuk met tomaten-rozemarijnkorstje

lamssteakIngrediënten:
1 bos bospeen
3 tenen knoflook
5 el olijfolie
4 zongedroogde tomaten (op olie), in stukjes gesneden
2 tl rozemarijnnaaldjes, fijngesneden
4 lamsbiefstukjes,  op kamertemperatuur
3 el geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200°C. Snijd het loof van de peentjes af, maar laat nog 2 cm zitten. Schraap of schil ze en halveer dikke penen in de lengte. Snijd 2 knoflooktenen in dunne plakjes. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat de bospeen om met de plakjes knoflook en 3 el olijfolie. Bestrooi met 2 tl grof zeezout. Rooster de bospeen in de voorverwarmde oven in 25-30 min. knapperig gaar.

Pureer de gedroogde tomaten, rozemarijn en 3e knoflookteen met de staafmixer. Voeg peper naar smaak toe.

Bestrooi de biefstukjes met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak het vlees in 2-3 min. per kant bruin en van binnen rosé of gewenste garing.

Neem de bospeen uit de oven en leg ze op een schaal; ze mogen afkoelen tot kamertemperatuur. Verwarm de ovengrill voor. Leg de biefstukken op een bakplaat. Bestrijk het vlees met de tomatenpasta en strooi er de kaas over. Gratineer ze kort onder de hete ovengrill.

Lekker met gebakken krieltjes en rozemarijn of vers gebakken frietjes

Rozemarijnzout
Stamp wat verse rozemarijn met zeezout fijn en bestrooi hiermee de krieltjes of frietjes.