Kokkinisto uit Kefalonia

Κοκκινιστο απο τη Κεφαλονια

kokkinistoIngrediënten:
500 gr runder riblappen
1 flinke ui
1 blikje tomatenpuree
5 tomaten
1 theelepel kaneel
2 eetlepels rode wijnazijn
300 ml runderbouillon of 1 pot runderfond
1 eetlepel bloem
3 teentjes knoflook
1 blaadje laurier
1/2 eetlepel oregano
Olijfolie
peper
zout

Bereiding:
Snij de riblappen in dobbelstenen van ongeveer 4 a 5 cm.
Verwarm de olie en bak het vlees rondom bruin, voeg hier de uien en in stukjes gesneden knoflook aan toe en
bak deze mee todat deze glazig begint te worden.
Voeg de tomatenpuree toe en laat dit even meebakken. Verwarm ondertussen de bouillon of fond met de azijn in een apart pannetje en zet deze even apart.
Strooi de bloem over de vlees,ui tomaten massa en roer deze goed door. Voeg nu de warme bouillon en de kruiden toe toe.

Snij de tomaten klein en doe die bij de saus. Laat dit minimaal 2,5 uur stoven op een klein vuur.
De saus mag best dik zijn dus eventueel het laatste uur zonder deksel.

Dit gerecht kan eventueel ook met kip of konijn gemaakt worden.