Kip á la crème

4-6 personen

Ingrediënten:
1 ontbeende en ontvelde kip of 6 kippenborstfilets
zout, peper
1 grote fijngesneden ui
2 fijngehakte teentjes knoflook
5 in reepjes gesneden plakjes rookspek
bouquet garni
2 dl droge witte wijn
1/4 liter slagroom
2 eierdooiers
boter

Bereiding:
Smelt wat boter in een grote diepe braadpan, bak de kip daarin rondom bruin, neem het vlees uit de pan en bestrooi het met zout en peper.
Bak de spekreepjes 1-2 minuten in het achtergebleven bakvet, voeg dan de ui, de knoflook en het bouquet garni toe en laat alles fruiten tot de ui zacht is.

Doe de stukken kip terug in de pan, voeg de wijn toe en laat het geheel met het deksel op de pan 20-25 minuten sudderen.
Neem de stukken kip dan weer uit de pan en houd ze warm.
Laat het wijnmengsel op hoog vuur snel tot ± 1/3 inkoken en roer er de eierdooiers door.
Zet het vuur laag, voeg de room toe en laat de saus, onder voortdurend roeren, dik worden.

Voeg de stukken kip toe en warm alles goed door, maar laat de saus niet meer koken, anders gaat de room schiften.

Schep de stukken kip op de borden en schenk de saus erover.
Geef er rijst en een groene groente bij.