Hachee op Oma's wijze

hacheeIngrediënten:
500 gr. runderlappen
500 gr. uien
2 eetl. bloem
5 dl. bouillon van tablet of 1 pot runderfond met 1 pot water verdund
50 ml (scheutje) azijn
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
margarine
peper
zout

Bereiding:
Margarine in de pan smelten en en de uien donker en glazig bakken, uit de pan in een schaaltje doen en aan de kant zetten.
Ondertussen het vlees bestrooien met zout en peper.
Vlees in de pan doen en ca. 5 min. goed doorbakken.
Uien erbij doen en nog even doorbakken.
Bloem erover strooien en goed doorroeren.
De warme bouillon met de azijn mengen en bij het vlees gieten.
De kruidnagel en laurierblaadje erbij doen.
Weer even goed doorwarmen en op een laag vuurtje laten garen.

Kan ook goed in de slowcooker alles zoals bij de traditionele manier, minimaal 6 uur in de lage stand.