Fondant aardappeltjes

pomme-fondantIngrediënten:
4 aardappelen (stevig kokende zoals de Gloria, Truffelaardappel of Nicola)
Kippenbouillon
Roomboter
Tijm
Knoflook

Bereiding:
Schil de aardappelen en snij in dikke plakken van 4 cm, probeer ze zo veel mogelijk gelijk te houden.
Snij voor een mooie afwerking een klein randje schuin van de snijkanten.
Zet een koekepan met een ovenvast handvat op de warmtebron en bak de aardappeljes aan beide snijvlakken.
Als ze mooi bruin zijn een flinke schep roomboter toevoegen (beter te veel dan te weinig) en laat deze samen met de klein gesneden knoflook en tijm 5 minuten meebakken. De aardappeltjes NIET keren!
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schenk dan de bouillon erbij tot de aardappeltjes voor de helft onderstaan en breng dit aan de kook.
15 tot 20 minuten in de oven.
De bovenzijde moet mooi krokant zijn.

Hier een video van chef Steven Dolby:
[su_youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=vmvduaJ0dtc"]