Eetbare paddenstoelen

Eekhoorntjesbrood

  • Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië
  • Juli - November
  • Milde nootachtige smaak
  • risotto, roerbakken, wildstoofschotels, paddenstoelensoep, wokken
  • Bakken - 2 a 3 minuten
    Smoren - 8 minuten
  • vers : max 2 dagen
    ingevroren : even blancheren en laten uitlekken - 2 maanden
    drogen : oven max. 50 graden 8 uur droogtijd - wellen in water of bouillon

Cantharellen

  • Nederland, Duitsland, Frankrijk
  • Juni-November
  • Fijne licht peperige smaak
  • Risotto, pasta, stoofpotten, ragout, gebakken, paddenstoelensoep, sauzen
  • Bakken - 2 a 3 minuten
    Smoren - 5 minuten (langer kan ze taaier maken)
  • vers : 3 à 5 dagen
    inmaken : 5 minuutjes koken met eventueel wat kruiden zoals knoflook, peterselie, laurier en azijn naar smaak (meer azijn houdt langer). Overgieten in gesteriliseerde potten. - 3-6 maanden
    Invriezen : roerbakken en met vrijgekomen vocht invriezen - 2maanden

Portobello (reuze kastanjechampignon)

  • Amerika, gekweekt Nederland
  • hele jaar
  • sterkere champignonsmaak
  • BBQ, grill, gebakken, gevuld
  • Bakken - 2 a 3 minuten, Smoren - 5 minuten, Oven - 15 a 20 minuten - Grill - 5 minuten per kant
  • vers : 3 à 5 dagen

Morielje

  • Frankrijk, Spanje, Italië, Turkije
  • April-Mei
  • subtiele verfijnde kruidige smaak
  • Bakken, sauzen, ragout
  • Bakken - 4 a 8 minuten (klein gesneden)
  • vers : 3 à 5 dagen