Dressings

Sylter saladedressing
1 eigeel - 1 tl milde mosterd - 1 tl citroensap - 1 tl azijn - 125 gr zonnebloemolie - 2 eetl crème fraîche - zout - witte peper
Het eenvoudigste is om alle ingrediënten in een hoge mengbeker te doen en met de staafmixer tot een homogene saus te mengen.

Vinaigrette met witte wijnazijn en honing
6 el olijfolie - 2 el witte wijnazijn - 1 tl honing - zout en peper

Citroenvinaigrette
2 el citroensap - 5 el olijfolie - zout en peper

Basilicumdressing met pijnboompitten
2 el balsamicoazijn - 5 el olijfolie - 1 flinke handvol verse basilicum, fijngehakt - 1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt - zout en peper

Vinaigrette met mosterd
6 el olijfolie - 2 el Dijon mosterd - 2 el rode of witte wijnazijn - zout en peper

Dressing van limoensap en koriander
2 el limoensap - 3 el verse koriander, fijngehakt - 125 ml olijfolie - 1 el witte wijnazijn

Yoghurtdressing
150 ml yoghurt - 2 el witte wijnazijn - 1 el verse munt, fijngehakt - 1 el verse peterselie, fijngehakt - versgemalen zwarte peper

Blauwe-kaasdressing
75 g blauwe kaas, verkruimeld (bijv. Roquefort) - 1 teentje knoflook, geperst - 225 ml zure room of dikke yoghurt - 1 el witte wijnazijn - 2 el verse peterselie, fijngehakt - versgemalen zwarte peper

Honing-mosterddressing
1 el grove mosterd - 1 el Dijon mosterd - 1 el heldere honing - 1 el citroensap of witte wijnazijn - 4 el olijfolie - zout en peper

Pestovinaigrette
3 el witte wijnazijn - 2 tl pesto - 75 ml olijfolie - zout en peper

Oosterse dressing
1 el mosterd - 1 el Japanse sojasaus - 1 el balsamicoazijn - 2 el olijfolie - 1 el sesamolie - zout en peper

Russische dressing
350 ml mayonaise - 4 el tomatenketchup - 4 el augurken, fijngehakt - 1 sjalotje, fijngehakt - 1 tl verse mierikswortel, geraspt - paar druppels tabasco

Thousand Island dressing
225 ml mayonaise - 2 el olijven, fijngehakt - 1 el groene paprika, fijngehakt - 1 el ui of bieslook, fijngehakt - 1 el verse peterselie, gehakt - 1 hardgekookt ei, fijngehakt - paar druppels tabasco - zout en peper

Groene dressing
225 ml mayonaise - 1 dl zure room - 1 teentje knoflook, fijngehakt - 4 el verse peterselie, fijngehakt - 4 el verse bieslook, fijngehakt - 1 el citroensap - 1 el dragonazijn - zout en peper

Knoflook dressing
1 teentje knoflook, geperst - 1/2 rode peper, fijngesneden - 1 el koriander, fijngehakt - 2 el witte wijnazijn - 4 el olijfolie - zout en peper

Gember dressing
5 el arachide- of zonnebloemolie - 2 el limoen- of citroensap - 1 el gembersnippers op siroop, gehakt - 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes

Parmezaanse basilicumdressing met knoflook
4 el gehakte basilicum - 2 el geroosterde knoflook, geperst - 1 el Parmezaanse kaas - 2 eetlepels balsamico azijn - 350 ml extra virgin olijfolie - zout en peper

Sjalottendressing
1 dl azijn - 200 gr sjalotten - 3 dl olie - 50 gram augurken - 25 gram peterselie - 2 el gesnipperde bladselderij - 3 el kappertjes - honing naar smaak - mosterd naar smaak - zout en peper

Warme bacondressing
6 plakjes bacon - 1 teentje knoflook - 0.5 tl kummel - 2 el rode wijnazijn - 1 el grove mosterd - 5 el olijfolie - zout en peper