Boulangère aardappelen

Pomme-Boulangere-lamPomme Boulangère

Ingrediënten:
1 kg aardappelen
verse rozemarijn of salie
zout
2 uien
300 ml bouillon (naar keuze)
paar klontjes boter

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappelen en spoel deze af, snij in hele dunne schijfjes van 2 a 3 mm dik (met de mandoline of komkommerschaaf is het handigste)
De schijfjes aardappel NIET meer spoelen, het aardappelmeel heeft een bindende werking.
Maak de uien schoon en snij deze in de helft en daarna ook in schijfjes van ongeveer dezelfde dikte als de aardappelen.(halve ringen)

Neem een platte ovenschaal van minimaal 5cm hoog en leg wat uien op de bodem, hierop de aardappelschijfjes, daarop weer ui, weer aardappel enz. tot het op is en de laatste laag aardappel is.
Overgiet dit alles met de bouillon, hier kan men groente, kip, runder of lamsbouillon voor gebruiken afhankelijk wat er bij uw vlees past.
Leg hierop de kleine takjes verse rozemarijn of salieblaadjes, een paar kleine klontjes boter en breng het verder op smaak met peper en zout.
Alles in oven voor ongeveer 1 uur.

Ook de slowcook versie is mogelijk
Oven voorverwarmen op 130 graden en 4 a 5 uur in de oven tot de toplaag krokant is en van binnen zacht is.
Dit laatste is ook uitstekend met een lekkere lamsschouder te combineren door deze gewoonweg rauw op de aardappelen te leggen met de huidzijde naar boven.
Ideaal als je bezoek hebt en na 4 a 5 uur een heb je een zalige schotel klaar en je kon gewoon bij je gasten blijven.