Ayam Rica Rica

Ayam-Rica-Rica
Ingrediënten:
1 kg. kippenpoten
5 dl. water
12 rode lomboks
10 rode rawits
7 teentjes knoflook
6 sjalotten
2 serehstengels
1 lente-ui
1 limoen
4 cm djahe (gember)
5 daun djeruk purut (Indische limoenblaadjes)
daun kemangi (thaise basilicum)
zout

Bereiding:
Bestrooi de kip met zout en limoensap en laat het een uur marineren.
Snijd de lomboks, rawits, knoflook en djahe fijn en wrijf dit tot een pasta.
Hak de sereh zo klein mogelijk.
Fruit de sjalotten, sereh en daun pandan totdat de uien bruin zijn.
Voeg de pasta en de daun djeruk purut toe en roerbak tot het gaat geuren.
Doe de kip er bij en bak de kip tot dat het van kleur verandert.
Voeg het water toe en stoof de kip gaar en droog.
Snijd de lente-ui en de daun kemangi fijn en strooi dit over de kip.